Lesena Vlakna za Vpihovanje Zell - Arting

Lesna vlakna za vpihovanje Zell


STEICO Zell so čista, nevezana in nepredelana naravna lesna vlakna. Vsako od teh vlaken v sebi nosi prednosti naravnega polnega lesa: trajnost, stabilnost in zelo dobre izolacijske lastnosti. Vgrajuje se jih strojno s postopkom imenovanim vpihovanje, ko se lesena vlakna pod velikim tlakom vpiha v zaprte prekate. Vlakna se tako natančno prilagodijo omejujočim elementom in ves volumen prekata zapolnijo brez fug. Pri tem ni pomembno, da so prostori za vgradnjo izolacije pravilnih oblik, saj se vpihana izolacija prilagodi prav vsaki obliki. Tako se prepreči možnost nastanka vrzeli v izolaciji in posledično toplotnih mostov. Poleg vpihovanja je možno STEICO Zell uporabiti tudi kot izolacijo za t.i. nasutje. Ta postopek izoliranja se uporablja kadar se lesena vlakna kot prost izolacijski material nanese oziroma površinsko raztrese na vodoravne, ukrivljene ali nagnjene površine, med vezne elemente ali prečnike ostrešja kot na primer izolacija proti neogrevanemu podstrešju.

TEHNIČNI PODATKI O MATERIALU

 • Deklarirana toplotna prevodnost λ: 0,038 W/(m*K)
 • Gostota nasutje: 32-38 kg/m3
  Gostota tla, streha<45°: 35-42 kg/m3
  Gostota stene, streha>45°: 38-45 kg/m3
 • Specifična kapaciteta toplote: 2.100 J/Kg
 • Upor vodni pari µ: 1-2
 • Požarni razred po DIN13501: razred E
 • Uporabljeni materiali: neobdelana lesna vlakna


DOKUMENTACIJA

Tehnični list EN
Izjava o lastnostih DE
Izjava o lastnostih SI

HITRA OBDELAVA IN TRAJNA KAKOVOST

PRIJETNA KLIMA V PROSTORU – SKOZI VSE LETO


Zaradi za difuzijo odprtih celic deluje STEICO Zell kot regulator vlažnosti in s tem prispeva k biološko optimalni bivalni klimi. Zaradi svoje visoke sposobnosti akumuliranja toplote STEICO Zell še posebej preprečuje vnos poletne vročine v stavbo. Učinek: prijeten hlad v najbolj vročih dneh ter prijetna toplota v največji zimi.
Izvedba izolacije s STEICO Zell se vrši izključno s pomočjo šolanih partnerjev z licenco. STEICO Zell lesena vlakna se dobavljajo stisnjena in pakirana v vreče. Vrečo se strese v stroj za vpihovanje, kjer se najprej spet razrahlja, nato se prek fleksibilnih cevi z zračnim pritiskom vpiha v mesto vgradnje. Pri vgradnji vpihanih lesenih vlaken STEICO Zell ni nikakršnega rezanja ali prilaganja konstrukciji. Ostanke je možno povsem preprosto kompostirati, saj so naraven, okolju prijazen material. Po tem se STEICO Zell razlikuje od številnih drugih običajnih izolacijskih materialov, pri odstranjevanju katerih je potrebno upoštevati stroge predpise o varovanju zdravja ter tudi s tem povezane visoke stroške odstranjevanja in deponiranja.
Da bi se tudi čez desetletja še zagotavljala konstantna izolativnost je zelo pomembno, da izolacija celo svoje življensko obdobje obdrži svojo obliko in volumen. Pri vpihovanju STEICO Zell-a prihaja do medsebojne tridimenzionalne povezanosti in prepletanja posamičnih lesnih vlaken, kar zagotavlja najvišjo mero varnosti pred posedanjem.

PRIJETNA KLIMA V PROSTORU – SKOZI VSE LETO

Zaradi za difuzijo odprtih celic deluje STEICO Zell kot regulator vlažnosti in s tem prispeva k biološko optimalni bivalni klimi. Zaradi svoje visoke sposobnosti akumuliranja toplote STEICO Zell še posebej preprečuje vnos poletne vročine v stavbo. Učinek: prijeten hlad v najbolj vročih dneh ter prijetna toplota v največji zimi.


DOBAVLJIVI PROGRAM

Material je dobavljiv v vrečah po 15 kg, 21 vreč na paleti (315 kg/paleto)

PREDNOSTI


 • SLOJ IZOLACIJE BREZ ŠPRANJ - ZMANJŠUJE VERJETNOST NASTANKA TOPLOTNIH MOSTOV
 • ZELO DOBRA TOPLOTNA IZOLATIVNOST IN AKUMULIRANJE TOPLOTE
 • ODLIČNA ZAŠČITA PRED POLETNO VROČINO
 • POSEBEJ ODPRTA ZA DIFUZIJO, ZA ZDRAVO KLIMO V PROSTORU
 • TRAJNO VARNA PRED POSEDANJEM ZARADI PREPLETENOSTI LESNIH VLAKEN
 • MATERIAL ZA VSE APLIKACIJE IN DEBELINE
 • ENOSTAVNA MONTAŽA, VGRADNJA BREZ REZANJA
 • VISOKA KAKOVOST, KI JO ZAGOTAVLJA ZA VGRADNJO USPOSOBLJENO OSEBJE
 • PRIMERNA ZA RECIKLIRANJE, IZ ČISTIH LESNIH VLAKEN BOROVEGA LESA
 • OPTIMALNA ZVOČNA ZAŠČITA V POVEZAVI S STEICO IZOLACIJSKIMI PLOŠČAMI IZ LESNIH VLAKEN