Lesna vlakna za vpihovanje Zell


STEICO Zell sestavljajo čista, nevezana in nepredelana naravna lesna vlakna. Vsako od teh vlaken v sebi nosi prednosti naravnega polnega lesa: trajnost, stabilnost in zelo dobre izolacijske lastnosti. Vgrajuje se jih z postopkom imenovanim vpihovanje, ko se lesena vlakna pod velikim tlakom vpihane v zaprte prekate, kjer se vlakna natančno prilagodijo omejujočim elementom in tako vse votle prostore zapolnijo brez fug. Pri tem sploh ni potrebno, da so prostori za vgradnjo izolacije pravilnih oblik, saj se vpihana izolacija prilagodi prav vsaki obliki. Tako se prepreči možnost nastanka vrzeli v izolaciji in posledično toplotnih mostov. Poleg vpihovanja je možno STEICO Zell uporabiti tudi kot izolacijo z nasutjem. Ta postopek izoliranja pa se uporablja takrat, kadar se STEICO Zell kot prost izolacijski material nanese na vodoravne, ukrivljene ali nagnjene površine med vezne elemente ali prečnike ostrešja kot na primer izolacija proti neogrevanemu podstrešju.

TEHNIČNI PODATKI O MATERIALU

 • Deklarirana toplotna prevodnost λ: 0,038 W/(m*K)
 • Gostota-nasutje: 32-38 kg/m3
  -tla, streha<45°: 35-42 kg/m3
  -stene, streha>45°: 38-45 kg/m3
 • Specifična kapaciteta toplote: 2.110 J/Kg
 • Upor vodni pari µ: 1-2
 • Požarni razred po DIN13501: razred E
Uporabljeni materiali:

neobdelana lesna vlakna


Dokumentacija:

Tehnični list EN
Izjava o lastnostih DE
Izjava o lastnostih SI

HITRA OBDELAVA IN TRAJNA KAKOVOST

PRIJETNA KLIMA V PROSTORU – SKOZI VSE LETO


Zaradi za difuzijo odprtih celic deluje STEICO Zell kot regulator vlažnosti in s tem prispeva k biološko optimalni bivalni klimi. Zaradi svoje visoke sposobnosti akumuliranja toplote STEICO Zell še posebej preprečuje vnos poletne vročine v stavbo. Učinek: prijeten hlad v najbolj vročih dneh ter prijetna toplota v največji zimi.
Izvedba izolacije s STEICO Zell se vrši izključno s pomočjo šolanih partnerjev z licenco. STEICO Zell se dobavlja komprimiran in pakiran v vreče. Zgoščen izolacijski material se pripravi v posebnih napravah za vpihovanje in prek fleksibilnih cevi vpiha na mesto obdelave. Pri vgradnji vpihanih lesenih vlaken STEICO Zell ni nikakršnega rezanja ali prilaganja konstrukciji. Ostanke je možno povsem preprosto kompostirati, saj so naraven, okolju prijazen material. S tem se STEICO Zell razlikuje od številnih drugih običajnih izolacijskih materialov, pri odstranjevanju katerih je potrebno upoštevati stroge predpise o varovanju zdravja ter med drugim tudi s tem povezane visoke stroške odstranjevanja in deponiranja.
Da bi se tudi čez desetletja še zagotavljala konstantna izolacija, je zelo pomembno, da izolacija obdrži svojo obliko in svoj volumen. Pri vpihovanju STEICOzell-a prihaja do medsebojne tridimenzionalne povezanosti in stiskanja posamičnih lesnih vlaken (mikroskopski posnetek). Celo pri majhni gostoti se na ta način zagotavlja najvišja mera varnosti pred posedanjem pri višji elastičnosti.

PRIJETNA KLIMA V PROSTORU – SKOZI VSE LETO

Zaradi za difuzijo odprtih celic deluje STEICO Zell kot regulator vlažnosti in s tem prispeva k biološko optimalni bivalni klimi. Zaradi svoje visoke sposobnosti akumuliranja toplote STEICO Zell še posebej preprečuje vnos poletne vročine v stavbo. Učinek: prijeten hlad v najbolj vročih dneh ter prijetna toplota v največji zimi.


DOBAVLJIVI PROGRAM

Material je dobavljiv v vrečah po 15 kg, 21 vreč na paleti (315 kg/paleto)

PREDNOSTI


 • SLOJ IZOLACIJE BREZ ŠPRANJ - ZMANJŠUJE VERJETNOST TOPLOTNIH MOSTOV
 • ZELO DOBRA TOPLOTNA IZOLACIJA IN AKUMULIRANJE TOPLOTE
 • ODLIČNA ZAŠČITA PRED POLETNO VROČINO
 • POSEBEJ ODPRTA ZA DIFUZIJO, ZA ZDRAVO KLIMO V PROSTORU
 • TRAJNO VARNA PRED POSEDANJEM ZARADI NAZOBČANOSTI LESNIH VLAKEN
 • EN MATERIAL ZA VSE APLIKACIJE IN DEBELINE
 • ENOSTAVNA MONTAŽA, VGRADNJA BREZ REZANJA
 • VISOKA KAKOVOST, KI JO ZAGOTAVLJA ZA OBDELAVO USPOSOBLJENO OSEBJE
 • PRIMERNA ZA RECIKLIRANJE, IZ ČISTIH LESNIH VLAKEN BOROVEGA LESA
 • OPTIMALNA ZVOČNA ZAŠČITA V POVEZAVI S STEICO IZOLACIJSKIMI PLOŠČAMI IZ LESNIH VLAKEN
Povpraševanje