Talne Izolacije - Ponudba Materialov - Arting

TALNE IZOLACIJE IN SUHOMONTAŽNI PODI

Suho montažne konstrukcije tal predstavljajo odlično alternativo klasičnim sestavam iz stiropora in mokrega estriha oziroma betona. Največja prednost suho montažnih konstrukcij je predvsem v prihranku pri času gradnje, saj za razliko od klasičnih estrihov v objekt ne vnašamo vode in zato ni potrebno čakati da se ta posuši. Takoj po izvedbi suho montažnih konstrukcij tal lahko začnemo s polaganjem finalnih talnih oblog in tako lahko prihranimo več kot mesec dni, kar predvsem pomembno pri obnovi starih objektov.
Poznamo več različnih tipov konstrukcij, ki od odvisne predvsem od podlage in načina polaganja željene talne finalne obloge. Če je podlaga ravna je montaža izredno enostavna, saj se le položi leseno vlaknene plošče, čez pa leseno trdo ploščo - ponavadi OSB - na katero se lahko položi ali prilepi finalni tlak kot na primer parket, laminat, ploščice ali itison. Obstajajo pa tudi sistemi z leseno podkonstrukcijo med izolacijskimi ploščami, na katero se lahko direktno polaga lesena finalna obloga kot na primer ladijski pod. Lesno vlaknena plošča zagotavlja tako izvrstno zvočno izolacijo kot tudi toplotno izolacijo (če je vgradnja v pritličju).
Če podlaga na katero se polaga ni ravna, je potrebno uporabiti ustrezen granulat (npr. glinopor) ali izravnalno maso s katero se površina izravna, od tu naprej pa je konstrukcija enaka kot v primeru ravne podlage.

Izdelki za talne izolacije

STEICO-Therm1

STEICO Therm

Steico-floor 1

STEICO Floor

Steico-top1

STEICO Top

STEICO_Base1

STEICO Base


Primerjava tehničnih podatkov

Produkt Gostota [r] Topl. Prev. [λ] Spec.Kap. [cp] Upor pari [µ] Tlačna trdnost Požar raz.
STEICO Base 250 Kg/m3 0,048 W/mK 2.100 J/Kg 5 >150 kPa E
STEICO Therm 160 Kg/m3 0,038 W/mK 2.100 J/Kg 5 >50 kPa E
STEICO Floor 160 Kg/m3 0,039 W/mK 2.100 J/Kg 5 >50 kPa E
STEICO Top 140 Kg/m3 0,041 W/mK 2.100 J/Kg 3 >70 kPa E