Rešitve za obnovo starih objektov - Arting

Stari objekti, nova izolacija – zmagovita kombinacija tako iz okoljske kot tudi finančne perspektive

Večina starih objektov v Sloveniji in tudi drugod po Evropi ni v skladu s smernicami energetske učinkovitosti. Z nekaj enostavnimi posegi se lahko to spremeni, kar vam prihrani denar ter istočasno zmanjša toplogredne emisije. Z vedno višjimi cenami zemeljskega plina, kurilnega olja, elektrike in trdih goriv, stroški za ogrevanje in hlajenje predstavljajo vedno večji strošek za gospodinjstva.

Ni razloga za skrb in obup. S pravimi ukrepi se tudi stare objekte lahko uskladi z sodobnimi smernicami učinkovite rabe energije tako da dobimo nizkoenergijski ali celo pasiven standard objekta. Izbira pravih materialov je zelo pomembna, in z našimi naravnimi materiali lahko istočasno zmanjšate vpliv na okolje.

Obnova, investicija ki se sama izplača
Z našim sistemom materialov in gradnje pridobite dvojno korist. Zahvaljujoč lastnostim naravnih lesenih vlaken bo vaš dom zadržal toploto pozimi in preprečeval vdor toplote poleti. Naši materiali bodo izolirali vašo denarnico pred računi za gorivo.

Izračun pokaže, da se stroški za obnovo vrnejo skozi prihranke energije že v nekaj letih. Obnova tudi podaljša uporabnost stare hiše, poveča njeno vrednost in trajno zmanjšuje stroške za ogrevanje in hlajenje.