Skip to main content

Obnova strehe hiše z izdelano mansardo

By 9. februarja, 2023Video nasveti

Video nasveti

Obnova strehe hiše z izdelano mansardo

Pogosto se na nas obrnejo z vprašanjem kako obnoviti streho starega objekta, saj ima hiša že izdelano mansardno stanovanje in je dostop s spodaj oz. z notranje strani nemogoče. 

Posnetek prikazuje obnovo strehe na starem objektu, kjer je bila predhodno nameščena  neprimerna izolacija (znaki neprimerne izolacije strehe: prostor v poletnih mesecih pregreva, medtem ko se pozimi prostor prehitro ohladi). Energetska učinkovotost objekta je slaba, saj se porabi veliko energije (večji stroški ogrevanja in hlajenja). V nasvetu Kakšna je razlika med celulozo in stekleno volno, pa si oglejte prenost in razliko med tema dvema tipoma izolacije. 

Oglejte si potek obnove strehe, kjer je na novo izvedena parna ovira, vgrajena je nova mehka izolacija iz lesenih vlaken STEICO Flex ter dodatna izolacija nad nosilci, ki opravlja tudi funkcijo sekundarne kritine STEICO UniversalDry. Tako brez posega v notranjost lahko obnovimo streho na način, ki ustreza vsem modernim energijskim in gradbenim standardom.

Podrobnosti prednsti tega načina obnove si lahko preberete: Razvili smo sistem obnove strehe, ki ne posega v bivalni prostor

Video obnove strehe na starem objektu z zunanje strani našege dobavitelja Steico. 

Stopite v stik!

Arting strokovnjaki vam pomagajo najti ustrezen material in nasvet za vaše projekt! 

Ostali nasveti

Naša ponudba naravnih materialov

O nas

ARTING d.o.o.
Verd 107, 1360 Vrhnika
T: 01 366 31 36
M: info@arting.si

Kako do nas?

Prijava na e-novice

Želite izvedeti več o leseni gradnji in uporabi lesenih gradbenih materialov?
Prijavi se in ostani v stiku z nami.

E-Novice

© 2022 Arting d.o.o. – Graditi in bivati naravno. Vse pravice pridržane.