Skip to main content

Nov 16- oddelčni vrtec Čebelica – Kočevje

By 15. septembra, 2022Novice

Novogradnja skoraj ničenergetskega dvo-etažnega vrtca v Kočevju

Ena največjih naložb v zadnjih letih v Kočevju predstavlja izgradnja novega 16-oddelčnega vrtca za 300 otrok, kjer smo aktivno sodelovali pri izvedbi. 

Nov objekt je zgrajen na mestu stare stavbe enote Čebelica in se razteza na skupno nekaj več kot 5000 kvadratnih metrov bruto površine. Zgrajen je po sodobnih načelih sonaravne gradnje, namenjene sodobni predšolski pedagogiki, z vsemi spremljajočimi pomožnimi prostori.

 

Osnovna konstrukcija je bila predvidena pretežno iz križno lepljenih lesenih plošč, izolacijski ovoj stavbe pa z izolacijami iz naravnih lesenih vlaken.

Zaradi energijske učinkovitosti in uporabe gradbenih materialov iz obnovljivih virov je občina Kočevje uspešno konkurirala za nepovratna sredstva pri Eko Skladu RS, ki je subvencioniral gradnjo z nekaj več kot milijonom evrov.

 

Projektankt biro Svet Vmes je sprojektiral vrtec, glavni izvajalec del je novomeški CPG d.d, mi pa smo zagotovili talne, fasadne in strešne izolacijske materiale, seveda iz vse lesenih vlaken.

 

Ponosni smo, da smo bili del tako zanimivega in “revolucionarnega” projekta, saj je po besedah kočevskega župana Vladimira Prebiliča izgovorjenih na otvoritvi vrtca dne 12.9.2022 , to ena najlepših in najbolj učinkovitih vrtcev v državi.

Stopite v stik!

Arting strokovnjaki vam pomagajo najti ustrezen material in nasvet za vaše projekt! 

Ostali nasveti

Naša ponudba naravnih materialov

O nas

ARTING d.o.o.
Verd 107, 1360 Vrhnika
T: 01 366 31 36
M: info@arting.si

Kako do nas?

Prijava na e-novice

Želite izvedeti več o leseni gradnji in uporabi lesenih gradbenih materialov?
Prijavi se in ostani v stiku z nami.

E-Novice

© 2022 Arting d.o.o. – Graditi in bivati naravno. Vse pravice pridržane.