Skip to main content

Naravno v naravi – Zaplana

By 25. oktobra, 2022Novice

Naravno v naravi, družinska hiša- zelena Zaplana

Odločitev gradnje lastne hiše je velik življenjski korak, obsežen projekt, ki od investitorja zahteva sprejemanje pomembnih in smiselnih odločitev. Na začetku procesa gradnje je potrebno uskladiti želje z tehničnimi zahtevami terena.

Želja samograditeljev iz Zaplane je bila gradnja z naravnimi materiali, med katerimi je tudi les iz domačega gozda. Za strokovno podporo, izvedbo in nadzor gradnje sta se obrnila na nas. 

Po postavitvi skeleta hiše, so se na podkonstrukcijo (skelet) pritrdile lesene vlaknene plošče, ki imajo visok fazni zamik in so posledično izvrstna zaščita pred poletno vročino in zimskom mrazom, kot tudi odlična zvočna zaščita.

Notranjo stran konstrukcije skeleta smo obložili z OSB ploščami, ki poskrbijo za konstrukcijsko trdnost samega objekta, saj opravljajo naloge statične opore in parne ovire.

Skozi odprtine, ki smo jih naredili v OSB plošče, smo vpihnili toplotno izolacijo iz lesnih vlaken Steico Zell. Tak način vgradnje da najboljši možen izid, saj je na ta način izolacija vgrajena v enem kosu, brez stikov, fug in toplotnih mostov.

Z naročnikom smo ustvarili prijeten, naraven in prijazen dom. Zaradi odličnega izbora materialov in samega načina gradnje (poudarek na pravilni izvedbi detajlov) ta objekt v prihodnosti družini ne bo predstavljal velikega finančnega mesečnega bremena.

Družina bo posledično tako privarčevala najmanj 25% pri stroških ogrevanja in hlajenja.  

Material:

Stopite v stik!

Arting strokovnjaki vam pomagajo najti ustrezen material in nasvet za vaše projekt! 

Ostali nasveti

Naša ponudba naravnih materialov

O nas

ARTING d.o.o.
Verd 107, 1360 Vrhnika
T: 01 366 31 36
M: info@arting.si

Kako do nas?

Prijava na e-novice

Želite izvedeti več o leseni gradnji in uporabi lesenih gradbenih materialov?
Prijavi se in ostani v stiku z nami.

E-Novice

© 2022 Arting d.o.o. – Graditi in bivati naravno. Vse pravice pridržane.