Skip to main content

Naravni izolacijski materiali za zdravo bivanje

By 4. oktobra, 202217 aprila, 2023Trajnostna gradnja

Naravni izolacijski materiali za zdravo bivanje

»Izolacijski materiali, ki akumulirajo toploto« – to je prednost izolacij iz lesenih vlaken. Naravne lesene izolacije nudijo več kot samo zaščito pred mrazom, saj pripomorejo na več področjih k vašemu dobremu počutju in zagotavljajo zdravo bivanje.

Izolacija za mrzle dni

Porozna struktura izolacij iz lesenih vlaken zadržuje zrak in tako zagotavlja učinkovito izolacijo pozimi. Ne glede na uporabo v leseni gradnji ali klasični opečno betonski gradnji, pri obnovi starih stavb ali pri zahtevah za gradnjo novih pasivnih stavb, izolacije iz lesenih vlaken zagotavljajo ekološko in okolju prijazno rešitev za izvedbo vseh vrst toplotno izolacijskih ovojev.

Zaščita pred poletno vročino

Leseno vlaknene izolacije so precej gostejše od večine konvencionalnih izolacijskih materialov. Večja teža oziroma gostota je ključna pri zaščiti pred poletno vročino. Lesene izolacije zaradi večjega toplotnega upora dušijo dnevno nihanje temperature in imajo bistveno večji fazni zamik prehoda toplote, zato stabilizirajo temperaturo v prostoru.

Zvočna izolacija

Zahvaljujoč svoji vlaknasti strukturi in večji gostoti imajo leseno vlaknene izolacije velik doprinos k dobrim akustičnim lastnostim konstrukcije. Dušijo ne samo zvok, ki prihaja od zunaj (npr. s ceste), ampak tudi zvok znotraj stavbe – med sobami oziroma stanovanjskimi enotami. S tipskimi rešitvami je mogoče bistveno dušiti tudi prenos udarnega zvoka.

Difuzijsko odprt material

Leseno vlaknene izolacije delujejo kot oblačila za vašo hišo. Višek vodne pare (od npr. kuhanja, pranja ipd.) lahko prehaja skozi konstrukcijo. Ta odprtost na prehod vodne pare preprečuje nastanek plesni in posledično poškodb konstrukcije. Istočasno dodatek voskov naredi izolacijo vodoodbojno (hidrofobno), kar zagotavlja učinkovito zaščito pred vremenskimi vplivi. Leseno vlaknene izolacijske plošče so lahko izpostavljene elementom do 8 tednov kot začasna kritina ali fasada.

 

Mederne lesene hiše - Arting

Energijski prihranki in povečana vrednost nepremičnine

V našem programu lahko najdete velik asortiman izolacijskih materialov iz lesenih vlaken za streho, steno, tla in fasado, tako za uporabo v novogradnji ali pri obnovi starih objektov. Z našimi izolacijami lahko dramatično zmanjšate porabo energije, istočasno pa povečate vrednost vaše nepremičnine. Izračuni kažejo, da se da porabo energije zmanjšati tudi do 80%.

Obnovljivi viri in certificiranost

Leseno vlaknene izolacije so v celoti proizvedene iz lesa. Lesna masa prihaja iz rednega gospodarjenja z gozdovi in pa iz žagovine. Certifikat FSC® (Forest Stewardship Council) zagotavlja, da hlodovina izvira iz kontroliranega gospodarjenja z gozdovi. Tokom proizvodnje se ne uporablja nobenih škodljivih dodatkov. Vsi dodatki so naravni, njihova uporaba je omejena. Vsi materiali uporabljajo lignin, naravno sestavino lesa kot vezivo in ne umetnih lepil.

 

Arting les - lesena izolacija

Stopite v stik!

Arting strokovnjaki vam pomagajo najti ustrezen material in nasvet za vaše projekt! 

Ostali nasveti

Naša ponudba naravnih materialov

O nas

ARTING d.o.o.
Verd 107, 1360 Vrhnika
T: 01 366 31 36
M: info@arting.si

Kako do nas?

Prijava na e-novice

Želite izvedeti več o leseni gradnji in uporabi lesenih gradbenih materialov?
Prijavi se in ostani v stiku z nami.

E-Novice

© 2022 Arting d.o.o. – Graditi in bivati naravno. Vse pravice pridržane.