Skip to main content

Izgradnja večnamenske šolske telovadnice

By 23. januarja, 2024Novice

Izgradnja večnamenske šolske telovadnice v Trzinu

V mestni občini Trzin so se odločili za izgradnjo večnamenske šolske telovadnice poleg OŠ Trzin.  Večino gradnje je bilo izvedeno s strani našega dolgoletnega naročnika,  podjetje Alfa Natura iz Mengša,  v partnerstvu s SGP Graditelj d.d., vse pa se je izvajalo pod okriljem župana Trzina, g. Petra Ložarja.

Glavna sestava sten telovadnice so CLT konstrukcije. Kratica CLT izhaja iz angleščine (cross laminated timber) in pomeni križno lepljene lesene plošče. CLT je eden najsodobnejših lesenih polizdelkov za gradbeništvo.

 

Enostaven postopek sestavljanja in lepljenja desk omogoča hitro in ekonomično proizvodnjo lesenih panelov dimenzij do največ 24 m × 4 m z izjemnimi konstrukcijskimi lastnostmi. Na CLT konstrukcije so vijačili lesene morale, na katere so pritrdili Pavatex GF-XL 60mm plošče. 

 

Pri izolaciji so se odločili za vpihovanje lesnih vlaken (preberite nasvet – Kako pravilno izbrati ustrezno izolacijo? ).  V fasado so vpihovali med 38-45kg/m3, v streho pa med 28-35kg/m3.

Z dobrim medsebojnim sodelovanjem smo uspešno zaključili še enega večjih projektov. Skupaj s podjetjem Alfa Natura in SGP Graditelj d.d. prispevamo k naravni gradnji ter pomagamo graditi in bivati naravno

Ostali nasveti

Naša ponudba naravnih materialov

O nas

ARTING d.o.o.
Verd 107, 1360 Vrhnika
T: 01 366 31 36
M: info@arting.si

Kako do nas?

Prijava na e-novice

Želite izvedeti več o leseni gradnji in uporabi lesenih gradbenih materialov?
Prijavi se in ostani v stiku z nami.

E-Novice

© 2022 Arting d.o.o. – Graditi in bivati naravno. Vse pravice pridržane.