Skip to main content

Izgradnja nič-energijskega lesenega vrtca iz slovenskega lesa

By 6. marca, 2024Novice

Prvi skoraj nič – energijski leseni vrtec iz slovenskega lesa

V občini Selnica od Dravi je zrasel skoraj nič-energijski vrtec iz izključno slovenskega lesa. Vrtec se bo razpostiral na 3000 kvadratnih metrih bivalne površine. V vrtcu bo 11 urejenih  oddelkov, osrednji prostor ter športna igralnica. S pomočjo županije gospe Krmelj Vlaste in projetanktanta gospoda Šmid Andreja. 

Vrtec je nastal v sodelovanju podjetja Lumar d.o.o in GIC GRADNJE ter nas, kot enega od glavnih dobaviteljev materiala. GIC Gradnje so poskrbele za pripravo gradbene jame, ter izdelavo temeljne plošče.

V podjetju Lumar so izbrali inovativno leseno konstrukcijo IQwood. Konstrukcija je sestavljena brez lepil, kovin in kemikalij, ki bo otrokom nudila še boljšo kakovost bivanja.

Na IQwood konstrukcijo so na zunanjo stran vijačili fasadne plošče proizvajalca Pavatex – Pavawall 240mm. V streho so se vpihovala lesna vlakna. Notranjost delno odlikujejo glineni ometi izpod rok podjetja Gnezdo d.o.o.

Vsi materiali, ki so bili rabljeni za gradnjo, v celoti izpolnjujejo pogoje za skoraj nič-energijsko gradnjo.

Tako je nastal prvi leseni vrtec, ki sledi ključnim kriterijem trajnosne gradnje.

Smo priznan strokovnjak na področju gradnje z naravnimi materiali, kar dobro prepoznavajo naši naročniki in nas pogosto povabijo k sodelovanju pri podobnih projektih, kot je zgoraj omenjen projekt. Poglejte sorodne vsebine, novice ostalih naših vrtcev po Sloveniji:

Ostali nasveti

Naša ponudba naravnih materialov

O nas

ARTING d.o.o.
Verd 107, 1360 Vrhnika
T: 01 366 31 36
M: info@arting.si

Kako do nas?

Prijava na e-novice

Želite izvedeti več o leseni gradnji in uporabi lesenih gradbenih materialov?
Prijavi se in ostani v stiku z nami.

E-Novice

© 2022 Arting d.o.o. – Graditi in bivati naravno. Vse pravice pridržane.