Skip to main content

Gradnja novega vrtca v Srednji Bistrici

By 20. marca, 2023Novice

Gradnja novega vrtca v Srednji Bistrici

Občina Srednja Bistrica je v letu 2020 pričela s projekta izgradnjo novega vrtca, katerega plan zaključka je letošnje leto. Pri izgradnji novega objekta bodo uporabili tudi naravne gradbene materiale iz naše ponudbe.

Temeljni razlog za izvedbo obravnavane investicije je prostorska stiska oz. dejstvo, da prostori v trenutnem vrtcu ne ustrezajo Pravilniku o normativih in minimalnih tehničnih pogojih za prostor in opremo vrtca.

»Nov, sodoben vrtec bo za ta kraj pomembna pridobitev. Našim otrokom in kolektivu bomo tako omogočili boljše prostorske pogoje, z investicijo pa bomo prispevali tudi k privlačnosti naše občine za mlade družine,« je ob podpisu pogodbe povedala županja Vera Markoja.

 

V vrtec Bistrica je vpisanih 65 otrok, ki so razporejeni v štiri oddelke, med katerimi je eden od en oddelek zaradi prostorske stiske v sosednji šoli.

Zgradba sedanjega vrtca je bila zgrajena leta 1980, novi objekt pa se gradi poleg obstoječega, ob parkirišču pri osnovni šoli Prežihovega Voranca Bistrica.

 

Arting d.o.o., pri projektu sodeluje z dobavo lesno vlaknenih plošč, katerih namen je fasadna izolacija in podlaga za fasadni omet.

Material Pavatex Smart ima izvrstne gradbeno fizikalne lastnosti (zaščita pred poletno vročino, protihrupna zaščita, preprečujejo nastanek plesni, enostavna montaža…). Pavatex Smart je proizveden iz obnovljivih virov z vsemi certifikati za naravno gradnjo.

 

Na objektu smo že izvedli vpih izolacije Steico Zell, najbolj naravna izolacija iz čistega les z dodanimi mineralnimi solmi, ki jih ščitijo pred ognjem in škodljivci.

Celuloza ni agresivna, ne draži kože in je v zadnjih letih postala eden od najbolj priljubljenih izolacijskih materialov.

Projekt je v izvedbi, nadaljevanje in končna podoba, pa sledijo v bodočih Nasvetih. 

Uporabljen material:

Stopite v stik!

Arting strokovnjaki vam pomagajo najti ustrezen material in nasvet za vaše projekt! 

Ostali nasveti

Naša ponudba naravnih materialov

O nas

ARTING d.o.o.
Verd 107, 1360 Vrhnika
T: 01 366 31 36
M: info@arting.si

Kako do nas?

Prijava na e-novice

Želite izvedeti več o leseni gradnji in uporabi lesenih gradbenih materialov?
Prijavi se in ostani v stiku z nami.

E-Novice

© 2022 Arting d.o.o. – Graditi in bivati naravno. Vse pravice pridržane.