Skip to main content

Enodružinska hiša na Krasu

By 11. januarja, 2024Novice

Gradnja lesene hiše  iz naravnih materialov na čudovitem Krasu

Mlada družina se je odločila za nakup skeletne hiše. Za izvedbo se je odločila za izvajalca Graviz d.o.o iz Vranskega. Podjetje se ukvarja z gradnjo hiš in gradbenim nadzorstvom.

 V podjetju Graviz d.o.o so se obrnili na nas pri tem ali jim lahko zagotovimo različne naravne materiale za skeletno hišo. Za sestavo enodružinske hiške so potrebovali, Agepan OSB plošče različnih debelin, fasadne plošče, notranjo mehko izolacijo za stene in inštalacijsko ravnino. Glede na podlagi popisov smo se skupaj odločili za produkte: Pavawall XL-GL 60mm za fasadne sisteme, za mehko izolacijo smo se odločili za vpihovanje lesnih vlaken proizvajalca Steico produkt Steico Zell.

Mehko izolacijo Steico Zell smo strojno (X-Floc EM 365) vpihovali v lesene preklade v zunanjih stenah in v notranjih stenah v različnih debelinah. V nekih primerih je bila uporabljena tudi mehka izolacija Steico Flex 0,038 proizvajalca Steico

Notranje stene smo vpihovali v debelini 10 cm, zunanje stene pa 16 cm v gostoti med 28-35 kg/m3. Ker je znano, da so poletja na Krasu lahko zelo topla smo na ne pohodno podstrešje nasuli približno 60cm lesnih vlaken, v gostoti med 32-38 kg/m3, ki se bodo s časom malo posedli.

Fasadne plošče proizvajalca Pavatex so se vijačile direktno na skelet, z pritrdili slovenskega proizvajalca F. Leskovec iz Horjula. Pri izbiri fasadnih plošč, je potrebno paziti, kakšno vrsto fasado bomo dajali čez plošče. Plošče se razlikujejo po debelinah, kot tudi po gostotah.

Izvajalec Graviz d.o.o je bil zelo zadovoljen z našo strokovnostjo, ko so na terenu na leteli na težavo smo jo s skupnimi močmi rešili. Zato nam je v veselje, da bomo s tem podjetjem sodelovali še naprej, saj se povečujejo želje po leseni gradnji hiš in na tem področju smo mi strokovnjaki.

Ostali nasveti

Naša ponudba naravnih materialov

O nas

ARTING d.o.o.
Verd 107, 1360 Vrhnika
T: 01 366 31 36
M: info@arting.si

Kako do nas?

Prijava na e-novice

Želite izvedeti več o leseni gradnji in uporabi lesenih gradbenih materialov?
Prijavi se in ostani v stiku z nami.

E-Novice

© 2022 Arting d.o.o. – Graditi in bivati naravno. Vse pravice pridržane.