Skip to main content

Dozidava in rekonstrukcija – OŠ Hoče – Slivnica

By 6. decembra, 2022Novice

Dozidava in rekomstrukcija – OŠ Hoče- Slivnica

Občina Hoče – Slivnica, ki pri projektu dozidave in rekonstrukcije OŠ Franca Lešnika-Vuka Slivnica nastopa kot investitor, je zaradi pomanjkanje prostora v stari šoli začela z dozidavo obstoječega šolskega objekt.

Gre za objekt, kjer se zadržujejo naše najmlajše generacije, zato je bil zahtevek razpisa skrbno izbran, da se uporabijo trajnostni in naravni materiali. Vsi materiali zahtevajo požarnim standardom.

Nosilna konstrukcija je v celoti lesna (križno lepljene plošče), prav tako je lesena nosilna konstrukcija steklene fasade. 80,55% celotne izolacije toplotnega ovoja je iz lesnih vlaken, torej iz naravnega materiala. 

Zunanje in notranje stene objekta so izvedene s 3-slojnimi ter 5-slojnimi CLT ploščami debeline 12 cm odvisno od velikosti vertikalne obtežbe ter izpolnjevanja požarnih zahtev.

Pod strešno kritino je predvidena izvedba toplotne izolacija v dveh slojih in sicer iz ravnega sloja toplotne izolacije iz lesnih vlaken (kot npr. STEICO DryRoof) 20 cm ter naklonske XPS toplotne izolacije debeline od 2- 16 cm. Na nosilni konstrukciji strehe se izvede parna zapora.

Fasada dozidave je izdelana po sistemu tankoslojne kontaktne fasade, zaključni sloj je finozrnati strukturni dekorativni sloj, v beli barvi. Toplotna izolacija fasade je iz lesnih vlaken (kot npr. STEICO Protect Dry) v debelini 20 cm. Pri atiki je v območju nosilne konstrukcije predvidena izolacija iz lesnih vlaken (STEICO Flex ali podobno).

Celotna izgradnja je pod okriljem družinskega gradbenega podjetja GIC GRADNJE iz Rogaške Slatine, ki za izvedbo projekta uporablja tudi naše materiale. Projekt je v izvedbi, nadaljevanje in končna podoba, pa sledijo v bodočih Nasvetih. 

Upotrebljen material: 

Stopite v stik!

Arting strokovnjaki vam pomagajo najti ustrezen material in nasvet za vaše projekt! 

Ostali nasveti

Naša ponudba naravnih materialov

O nas

ARTING d.o.o.
Verd 107, 1360 Vrhnika
T: 01 366 31 36
M: info@arting.si

Kako do nas?

Prijava na e-novice

Želite izvedeti več o leseni gradnji in uporabi lesenih gradbenih materialov?
Prijavi se in ostani v stiku z nami.

E-Novice

© 2022 Arting d.o.o. – Graditi in bivati naravno. Vse pravice pridržane.