Dobro počutje - Arting

Izboljšajte počutje s pravo izolacijo

Živite in počutite se zdravo

Dobro izolirana hiša bistveno izboljša vaše udobje bivanja in z uporabo lesenih materialov lahko še bolj uživate v vašem domu. Pozimi leseno vlaknene izolacije zagotavljajo udobno bivalno klimo. Naravni izolacijski materiali zaščitijo hišo kot zimski plašč in zadržujejo dragoceno toploto znotraj bivalnega prostora. V dobro izolirani hiši notranja temperatura sten in opreme avtomatično naraste, posledično takoj opazimo:
  • Izboljšano kvaliteto bivanja: Enakomerno tople stene zagotavljajo več radiacijske toplote. Ker ljudje občutijo sevalno toploto kot posebej prijetno, lahko znižamo temperaturo v prostoru brez da bi občutili mraz. Pozitivni stranski učinek znižanja temperature je prihranek pri strošku ogrevanja ca. 5% za vsako stopinjo znižane temperature v prostoru.
  • Učinkovita zaščita pred plesnijo: Zračna vlaga bo kondenzirala le ob stiku z mrzlo površino. Če ustvarimo enakomerno tople stene sploh ne more priti do kondenzacije na stenah. Brez vlage pa plesen ne raste.
  • Manj prepiha: Prepih, ki ga povzroča konvekcija je lahko moteč. Na neizoliranih zunanjih stenah se zrak ohladi in posledično zaradi večje gostote potone proti tlem. Pri tleh se premika proti sredini sobe, kjer se spet ogreje in se dvigne proti stropu. Če so stene enake temperature kot preostali prostor, do konvekcije sploh ne pride, kar zagotavlja udobje bivanja.