Pišite nam:Pokličite nas:
 


Za pomoč nas lahko za vse informacije pokličete na
01 366 31 36 ali nam pišete na info@arting.si.

PLOŠČE ZA RAVNE STREHE

Konstrukcija ravne strehe je malo drugačna od klasične konstrukcije strehe v naklonu. Razlikuje se predvsem v tem, da ravna streha ni prezračevana konstrukcija, saj toplotna konvekcija, ki poganja prezračevanje na zunanji strani skozi tako imenovani zračni most, deluje zaradi višinske razlike med slemenom in kapom, ki jo v ravni strehi seveda ni.


Posledično ne moremo izkoristiti dveh prednosti prezračevanja strehe:


  • odvajanje kondenza iz konstrukcije na zunanji strani, zato pri konstrukciji ravne strehe večinoma projektiramo difuzijsko zaprte sisteme
  • odvajanje dela toplote ki prehaja preko kritine do izolacije skozi menjavo zraka med kritino in izolacijo ravno tako ne deluje, zato je pri tem načinu gradnje še bolj pomembno uporabiti ustrezno izolacijo

Izolacijski ovoj ravne strehe mora zato imeti dober fazni zamik prehoda toplote, dobro izolativnost in seveda dovoljšnjo kompresijsko trdnost, da bo prenašal tako težo kritine kot tudi dodatno obtežbo snega. To lahko dosežemo s podkonstrukcijo v debelini izolacije in konstrukcijsko ploščo (npr. OSB) ali pa lažje z leseno vlaknenimi ploščami, ki več kot zadostujejo vsem gornjim kriterijem in kot take predstavljajo idealna konstrukcijska rešitev.

Leseno vlaknenih plošč za ravne strehe je več vrst, ki se ločijo predvsem po gostoti in posledično po kompresijski trdnosti in toplotni izolativnosti.

Plošče za ravne strehe